3,5 milliárd forint a békásmegyeri piac felújítására

békásmegyeri piac

A kormány további 3,5 milliárd forinttal támogatja a békásmegyeri piac és környéke Felújítását, fejlesztését. Varga Mihály elmondta: a III. kerületi Heltai Jenő tér gazdasági és kereskedelmi célú megújításához a kormány tavaly egymilliárd forintot biztosított. Ezt egészíti ki az újabb, 3,5 milliárdos támogatás.

Modern, kulturált piac és közösségi tér alakuljon ki

A  beruházás célja, hogy „Békásmegyer szívében modern, kulturált piac és közösségi tér alakuljon ki”, ahol mindenki jól érzi magát. Amely minden szempontból megfelel a kor követelményeinek. A kormány azért tud hozzájárulni olyan önkormányzati fejlesztésekhez, mint a békásmegyeri vásárcsarnok megújítása, mert jó a gazdaság teljesítménye.

A kerület polgármestere a sajtótájékoztatón közölte: a fejlesztés, amely a tervek szerint 2019 első felére készül el. Tízezer négyzetméteren valósul meg, ennek fele kereskedelmi terület, a másik fele közösségi tér lesz.

Kiemelte, hogy olyan teret szeretnének létrehozni, amely a kiskereskedelmi, piaci funkciók ellátása mellett találkozásokra is lehetőséget ad. A tapasztalatok szerint a fiatalok kevésbé használják a piacot, ezért próbálnak feléjük is nyitni – tette hozzá.

Bús Balázs azt mondta: az önkormányzat kiemelt célja, hogy Békásmegyeren a negyven éve épült lakótelep megújítására fejlesztéseket hajtson végre és javítsa a városrészben élők körülményeit. Utalt arra, hogy a Heltai Jenő tértől északra elkészült a „multifunkcionális közösségi tér”, panelrehabilitációban csak idén több mint kétezer lakás felújítását támogatták. Valamint új idősotthon, sétányok, fitneszparkok és játszóterek is épültek az elmúlt években.