6,7 millió eurós beruházás a Masterplastnál

Masterplast

A Masterplast szabadkai üvegszövet gyártó üzeme több mint 20 millió m2 -rel bővül egy közel 6,7 millió eurós beruházásnak köszönhetően. A fejlesztés, amelynek nyomán több mint 100 új munkahely jön létre jövőre indul és még abban az évben várhatóan be is fejezik.

Fejlesztés pályázat segítségével

A cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány által. A támogatásról szóló szerződést már aláírták. A vállalat a fejlesztéssel tovább növeli üvegszövet-gyártási kapacitását és a magas minőségű termékek arányát. A Masterplast ezzel a fejlesztéssel új piacokat is szeretne megcélozni. A bővítés eredményeként a szezonalitást is figyelembe véve az üzem üvegszövet-gyártó kapacitása meghaladja majd az évi 90 millió négyzetmétert. Az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet a cég termékei iránt, és úgy látják, hogy az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően.

masterplast logo, kék

Masterplast már több mint 30 országban

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit.