A Rockwool kőzetgyapot 7 erőssége

A Rockwool kőzetgyapot 7 erőssége

A Rockwool kőzetgyapottal szinte mindenki találkozott már, de sokan csak annyit tudnak róla, hogy kőzetgyapot. Esetleg még ezt sem. Most néhány pontban végigvesszük a Rockwool kőzetgyapot termékek legfontosabb ismérveit.

Tűzvédelem

A kőzetgyapot nem éghető anyag, amely ellenáll akár 1000 °C-os hőmérsékletnek is. Ez a tulajdonsága teszi a kőzetgyapotot az egyik legbiztonságosabb és egyben az épületek tűzvédelmét jelentősen
növelő szigetelőanyaggá.

Hőszigetelés

A kőzetgyapot szigeteléssel nemcsak energiamegtakarítást érhetünk el, hanem egyben optimális belső hőmérsékletet is biztosíthatunk egész évben. Nyáron kellemes hűvösben lehetünk, míg télen hőszigetelésünk segít megőrizni a meleget.

Hangszigetelés

A kőzetgyapot elnyeli a nemkívánatos külső zajokat, ezzel javítva az épület
akusztikai paramétereit. Hangelnyelő tulajdonságával javítja az épületben lévők koncentrációját, növeli a komfortérzetet.

Alak- és mérettartó

Alak és mérettartó évtizedeken át. Nem deformálódik, nem zsugorodik. A kőzetgyapot az épület teljes élettartama alatt megőrzi alakját, ezzel biztosítva hőszigetelő tulajdonságát hosszú éveken át.

Esztétika

A kőzetgyapot segítségével esztétikus homlokzatokat és épületeket lehet
létrehozni. Szabadon szárnyalhat az építész képzelőereje, szabadon integrálhatja a tervezett épületet annak környezetébe.

Rockwool hőszigetelés

Páraáteresztés

A kőzetgyapot nyílt pórusú szerkezete miatt kiváló páraáteresztő
képességgel bír. Ezáltal biztosítja az épületszerkezetek lélegzését, szellőzését, valamint az építési nedvesség eltávozását. Alkalmazásukkal így
megelőzhető a belső falak vizesedése, a lakások penészesedése.

Újrahasznosítás

A kőzetgyapot, mint természetes alapanyagú termék – újrahasznosítható. Ezzel is hozzájárul környezetünk védelméhez és a fenntartható fejlődéshez.

Neked ajánlom