A Rockwool kőzetgyapot 7 erőssége

Rockwool hőszigetelés 7 érv

A Rockwool kőzetgyapottal szinte mindenki találkozott már, de sokan csak annyit tudnak róla, hogy kőzetgyapot. Esetleg még ezt sem. Most néhány pontban végigvesszük a Rockwool kőzetgyapot termékek legfontosabb ismérveit. Mi a Rockwool kőzetgyapot 7 erőssége? 

Tűzvédelem

A kőzetgyapot nem éghető anyag, amely ellenáll akár 1000 °C-os hőmérsékletnek is. Ez a tulajdonsága teszi a kőzetgyapotot az egyik legbiztonságosabb és egyben az épületek tűzvédelmét jelentősen
növelő szigetelőanyaggá.

Hőszigetelés

A kőzetgyapot szigeteléssel nemcsak energiamegtakarítást érhetünk el, hanem egyben optimális belső hőmérsékletet is biztosíthatunk egész évben. Nyáron kellemes hűvösben lehetünk, míg télen hőszigetelésünk segít megőrizni a meleget.

Hangszigetelés

A kőzetgyapot elnyeli a nemkívánatos külső zajokat, ezzel javítva az épület
akusztikai paramétereit. Hangelnyelő tulajdonságával javítja az épületben lévők koncentrációját, növeli a komfortérzetet.

Alak- és mérettartó

Alak és mérettartó évtizedeken át. Nem deformálódik, nem zsugorodik. A kőzetgyapot az épület teljes élettartama alatt megőrzi alakját, ezzel biztosítva hőszigetelő tulajdonságát hosszú éveken át.

Esztétika

A kőzetgyapot segítségével esztétikus homlokzatokat és épületeket lehet
létrehozni. Szabadon szárnyalhat az építész képzelőereje, szabadon integrálhatja a tervezett épületet annak környezetébe.

Rockwool hőszigetelés

Páraáteresztés

A kőzetgyapot nyílt pórusú szerkezete miatt kiváló páraáteresztő
képességgel bír. Ezáltal biztosítja az épületszerkezetek lélegzését, szellőzését, valamint az építési nedvesség eltávozását. Alkalmazásukkal így
megelőzhető a belső falak vizesedése, a lakások penészesedése.

Újrahasznosítás

A kőzetgyapot, mint természetes alapanyagú termék – újrahasznosítható. Ezzel is hozzájárul környezetünk védelméhez és a fenntartható fejlődéshez. 

Ez a Rockwool kőzetgyapot 7 erőssége.

Tűzálló. Tartós. Energiahatékony. Hangelnyelő. Páraáteresztő. Ezek a ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelésekre jellemző természetes tulajdonságok. Nem minden szigetelés egyforma. A Rockwool termékeit a természet ihlette.

A tűzállóság fontossága:

Amikor gyerekeinket iskolába küldjük, barátainkat egy étterembe vacsorázni hívjuk, vagy csak moziba megyünk, nem is gondolunk ezen különböző épületek tűzbiztonságára.

És igazából nem is kellene ezen gondolkodnunk.

Tény azonban, hogy a választott és alkalmazott építőanyagok alapvetően befolyásolhatják az épületek tűzbiztonságát, így az azokat használó emberek életét is. Ha tűzbiztonságról van szó, a megfelelő építőanyagok kiválasztása pofon egyszerű. Valójában egy egyszerű kérdést kell feltennünk: a választott építőanyag éghető vagy nem éghető?

Az éghető építőanyag el is fog égni, az éghetetlen nem. Az éghető anyagok megégnek a tűzben – még káros vegyi égésgátlók hozzáadásának ellenére is. Ha az ilyen éghető anyagok meggyulladnak, hozzájárulnak a tűz terjedéséhez és intenzitásához.

A neméghető kőzetgyapot termékek nem égnek és pont. Továbbá, ha egy kőzetgyapot szigetelőlemez tűznek van kitéve, akkor sem bocsát ki jelentős mennyiségű mérgező füstöt – ami egyébként az épülettüzek halálos eseményeinek fő oka.

Egy választás, amely sok ember életét befolyásolja.

Életünkben minden nap döntéseket hozunk a saját biztonságunkat veszélyeztető kockázatok alapján, például minden alkalommal bekötjük a biztonsági övet, amikor autóba ülünk, vagy alaposan körülnézünk ha a kereszteződésnél gyalogosként kelünk át egy utcán. Az éghető vagy nem éghető építőanyagok közötti választás azonban más – ez sok ember választása, mely kihat a mára és a jövőre.

Építkezz ma, legyél tekintettel a holnapra!

Az épületek tervezésekor, építésekor kritikus fontosságú döntés a megfelelő építőanyagok kiválasztása. Nagyobb épületek esetében többszáz, vagy többezer ember biztonsága múlik a válaszott anyagok éghetőségén vagy éghetetlenségén, azon hosszú évtizedeken át, amíg az épület áll.

Ha ön döntene, milyen anyagot választana, éghetőt vagy nem éghetőt?

Ajánlott tartalom