Az első hét hónapban 3,9 százalékkal nőtt a román építőipar

Az első hét hónapban 3,9 százalékkal nőtt a román építőipar

Az idei első hét hónapban a román építőipari termelés 3,9 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest. A szezonális és naptárhatással kiigazított adat szerint 4,6 százalékos volt a növekedés.

A karbantartási munkálatok volumene 6 százalékkal emelkedett

Az új építményeknél 6,4 százalékos növekedést jegyeztek, a karbantartási munkálatok volumene 6 százalékkal emelkedett. A generáljavítások esetében 11,6 százalékos visszaesést regisztráltak.
Az épületek rendeltetését illetően valamennyi szektorban növekedés volt, így az ipari létesítményeknél végzett munka volumene 6,4 százalékkal, a lakóépületeknél 2,3 százalékkal, a nem lakóépületeknél 0,3 százalékkal bővült.

Júliusban az építőipari termelés 1 százalékkal nőtt a tavalyi év hetedik hónapjához mérten.
Tavaly a román építőipari termelés volumene 10,4 százalékkal volt nagyobb az előző évhez képest, miután 2014-ben 6,7 százalékkal csökkent 2013-hoz viszonyítva.

Közzétette: 

15 évet dolgoztam építőanyag kereskedésekben marketingesként és a cégek weboldalának kezelőjeként. Egy idő után azonban más dolgok kezdtek érdekelni, de az otthonteremtéssel kapcsolatos szerelem megmaradt. Ezért indítottam ezt a weboldalt. Szeretnék segíteni azoknak, akik az építkezés vagy felújítás rögös útjára léptek, vagy egyszerűen ők is a téma szerelmesei.

Ajánlom a figyelmedbe: