Átadták az M7-es autópálya érdi átépített csomópontját

Érd időszakos útépítés térkép

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját, a beruházásnak köszönhetően csökkennek a torlódások, a balesetveszély és a járművek amortizációja.

A beruházás nettó 1,36 milliárd forintba került

A kivitelezést az EuroAszfalt Kft. végezte, a beruházás nettó 1,36 milliárd forintba került. Ebből 266 millió forintot a SPAR Magyarország Kft. finanszírozott.  Az M7-es autópályától a Törökbálinti útig, 120 méter hosszan 2×2 sávosra bővült a szakasz. Az Iparos úton négy összehangolt jelzőlámpás csomópontot és egy körforgalmú csomópontot építettek.  A NIF tájékoztatása szerint az átadáson Aradszki András, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a projektet egy 2013-as kormánydöntés alapozta meg. Kiemelte: az utóbbi években Érd-Parkváros rohamosan fejlődött, ezért szükségszerű az infrastruktúra fejlesztése. Természetesen szem előtt tartva a biztonságos közúti közlekedés megteremtését. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa azt hangsúlyozta, hogy a beruházás illik a Pest megyei támogatásokból megvalósítható körbe. A következő 5 évben hozzávetőleg 80 milliárd forint juthat a fejlesztések további folytatására.

A kivitelezési költség 20 százalékát a Spar adta

A NIF tájékoztatása szerint az átadáson Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kivitelezési költség 20 százalékát cégük adta. Hangsúlyozta, hogy a 2017 elején megnyíló nagyáruházuk 80 új dolgozónak teremt álláslehetőséget. A kiegészítő szolgáltató funkciók pedig további 100 embernek biztosítanak új munkahelyet.
Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója a műszaki paramétereket ismertetve elmondta: az Iparos úti csomópont áteresztő képessége várhatóan 20-25 százalékkal nő. A múlt héten megnyitott M7-M0 törökbálinti csomóponti ág közúti használata kiemelten fontos a reggeli és a délutáni torlódások csökkentése érdekében. Az Iparos úti csomópontnál négy autóbusz megállóhelyet építettek. Forgalomterelő szigeteket alakítottak ki, a gyalogos közlekedésbiztonság növelése érdekében 13 középszigettel megszakított, ebből 10 jelzőlámpás, kijelölt gyalogos átkelőhelyet létesítettek.

Ajánlott tartalom