Átadták a megújult Szép Juhászné utat a II. kerületben

Út

Átadták a budapesti Szép Juhászné utat, amelyet 300 millió forintból újított meg a II. kerületi önkormányzat. Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy célként tűzték ki, hogy az útépítés befejeződjön tanévkezdésre.

Az utat kerékpáros futammal avatták fel

Az erdőben kanyargó utat – amely a Budakeszi utat köti össze a Nagykovácsi úttal – az északi-budai közlekedés fontos szereplőjeként jellemezte. Hozzátette: tulajdonképpen az M0-ás út hiányzó szektorának tekinthető, ami az agglomerációs települések közötti forgalom helyszíne. Az utat kerékpáros futammal avatták fel, csaknem negyven lokálpatrióta biciklizett végig rajta az átadás előtt.

A felújítást a polgármester azzal indokolta, hogy az út állapota korábban már a közlekedés biztonságát veszélyeztette. Az önkormányzat által finanszírozott beruházásban az út új burkolatot kapott, felújították a vízelvezető rendszert, kicserélték a szalagkorlátokat. Emellett – a biztonságosabb be- és kihajtás miatt – kiszélesítették a Budakeszi úti csomópontot.

Láng Zsolt arra is kitért, hogy a II. kerület az elmúlt tíz évben több, mint 5,5 milliárd forintot fordított beruházásokra, ebből 2,8 milliárd forintot 23 kilométernyi út és 16 kilométernyi járda megépítésére és további 123 milliót kerékpárutakra.