Az építőanyagok ára emelkedni fog az idén

Az építőanyagok ára emelkedni fog az idén

10-12 százalékos áremelés várható idén az építőanyag kereskedésekben. Aki építkezik vagy felújít az gyorsan vásároljon be, még az áremelések előtti árakon. Általában egy építőanyag kereskedésben, az előre kifizetett termékeket – ha van helyük rá – le is tárolják. Erre érdemes rákérdezni.

Több ezer munkavállaló hiányzik az építőiparból

Ahogy ország egészére, úgy az építőiparra is jellemző a szakemberek hiánya, hiszen többségük már külföldön dolgozik az itthoni alacsony kereset miatt, ami erre a szektorra több évtizede jellemző. Ennek ellenére a szakemberek a tégla termékek értékesítésénél 20-25 százalékos emelkedésre számítanak. Kiemelt emelkedés várható a hőszigetelő anyagok, a nyílászárók kereskedelmének területén is. A tetőcserepeknél az emelkedés még nem kimutatható – értelemszerűen, – hiszen ezekre csak az építkezés végén van szükség.

Közzétette: 

15 évet dolgoztam építőanyag kereskedésekben marketingesként és a cégek weboldalának kezelőjeként. Egy idő után azonban más dolgok kezdtek érdekelni, de az otthonteremtéssel kapcsolatos szerelem megmaradt. Ezért indítottam ezt a weboldalt. Szeretnék segíteni azoknak, akik az építkezés vagy felújítás rögös útjára léptek, vagy egyszerűen ők is a téma szerelmesei.

Ajánlom a figyelmedbe: