Bérlakásokat újít fel Oroszlányban az önkormányzat

Bérlakás kulcs a kézben

Az oroszlányi önkormányzat 227 millió forintból újít fel 24 bérlakást, amelyeket piaci alapon lehet bérelni – mondta a város polgármestere a munkaterület hétfői átadása után az MTI-nek.

Teljes körű felújításra szorul

Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) hozzátette, a Petőfi udvarban található lakótömb az 1950-es évek elején épült, jelenlegi állapotában már hosszabb ideje lakhatatlan, a tartószerkezeteken kívül teljes körű felújításra szorul.

A beruházás 2017 április végére készül el. A ház szomszédságában lévő, hasonló kialakítású lakótömböt 2012-ben újította fel az önkormányzat, akkor kétszeres volt a túljelentkezés a lakásokra. A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2010-ben száz eladó, kiadó lakás volt a városban. Az akkori önkormányzat öt év alatt nem tudott hasznosítani egy városközpontban lévő, 120 lakásos ingatlant, ezért az épületet elbontották – közölte.

A gazdasági helyzet változásával néhány év alatt 5200 új munkahely jött létre a város ipari parkjában és Oroszlányban gyakorlatilag elfogytak a bérelhető, illetve megvásárolható lakások – mondta.
A munkaerőigény ugrásszerű változására reagálva egy vállalkozás itt alakította ki Magyarország első mobil szállását. A 40 fős lakókomplexum négy hónap alatt megtelt, így a szállót novemberig 120 férőhelyesre bővítik – mondta el Lazók Zoltán.