Bővíti sóskúti gyárát és raktárát a Mapei

Mapei gyár makett

Bővíti sóskúti gyárát és raktárát a Mapei Kft., a beruházásra 2,4 milliárd forintot fordítanak. A gyártókapacitás egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára nő, valamint egy 800 tonnás, beton-adalékszer gyártást segítő speciális keverőgéppel bővül. A raktárkapacitás a jelenlegi duplája, 15 ezer négyzetméter lesz.

Kibővítik az üzem szociális helyiségeit

Emellett korszerűsítik és kibővítik az üzem szociális helyiségeit, 40 személyes étkezőt, konditermet, öltözőket, kerékpár- és motorkerékpár-tárolót alakítanak ki. A munkák a tervek szerint november végére fejeződnek be, amikor megkezdődik a próbaüzem, a termelés beindítása 2018. elejére várható. A fejlesztés nyolc új munkahelyet teremt. A beruházást a Market Építő Zrt. végzi, jelenleg a földmunkák folynak.

A Mapei Kft. forgalma 10,2 milliárd forint volt 2016-ban, a vállalat 165 dolgozót foglalkoztat. A társaság egy 7800 négyzetméter összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton, ahol éves szinten több mint 60 ezer tonna terméket állít elő. A cég 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Jelenleg a Mapei csoport a világ 5 kontinensén, 32 országban tevékenykedik, 81 leányvállalatból és 70 gyártóegységből áll.