Creaton tetőszépségverseny 2016

Creaton tetőről készült fotó

Egyszerű, összetett, kicsi – de biztosan szakszerű. Ilyen jelzőkkel illetett tetők is nyertek az elmúlt években a CREATON tetőszépségverseny keretein belül, a cég rangos szakmai seregszemléjén. Vajon az idei nyertes tetőjére mi lesz igazán jellemző? A pályázati időszak elindult: fedj CREATON-nal szakszerűen és fotózz szorgalmasan! Évek óta ez a mottója a CREATON idén 7. alkalommal meghirdetett házi versenyének.

Creaton tetőszépségverseny 2016-ban is!

Az elmúlt év eredményei megmutatták, hogy éppen úgy meg lehet nyerni egy rangos szakmai versenyt egyszerűnek látszó tetővel, ahogy Katona Szabolcs 2015-ben tette, vagy egy csodaszép műemléki fedéssel, ahogy Pahocsa Kálmán a sáta-i kastély felújításával. Sőt a legjobbak akár a nemzetközi porondon is megállják a helyüket, ahogy ezt Kovács Sándor munkája is bizonyítja. A szakember a 2014. évi Tetőszépségversenyen nyertes tetőjével a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség elismerését is kivívta, és elhozta a magastető szekció első díját.

A kulcs sokak szerint – persze a magas színvonalú szakmunka, a részletek kidolgozása mellett – és a részletes fotódokumentáció.

A CREATON 2016. október 31-ig várja a tetőfedők pályázatait. Az eredményekről és arról, hogy a cég kit nevez a tetőfedők legrangosabb országos szakmai pályázatára, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíjra jövő tavasszal, ismét rangos zsűri dönt. A zsűri tagjai idén is alaposan szemügyre veszik a tetőrészletek kidolgozását, amelyben nagy segítséget jelent számunkra a fotódokumentáció.
A összedíjazására ezúttal 800 000 Ft áll rendelkezésre, és az eredményhirdetésre a hagyományok szerint január közepén kerül sor.

A CREATON tetőszépségverseny 2016. évi pályázaton az elmúlt két évben (2014. október 31-2016. október 31. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.
2017 év elején a CREATON a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata

A bírálat folyamata és szempontjai a szokásosak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.
A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

A CREATON tetőszépségverseny 2016 bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék egyetemi docense, a zsűri elnöke
  • Katona Szabolcs – ács-, tetőfedő mester és bádogos, a CREATON tetőszépségverseny 2015. pályázat I. díjasa
  • Baksa Ferenc – ács-, tetőfedő mester és bádogos, a CREATON tetőszépségverseny 2015. pályázat II. díjasa
  • Ferenczy András – építész, a CREATON South-East Europe Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
A pályaművek beadása: 2016. október 31.
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2017. január 20-án, önálló díjkiosztó esten.

További információ: info[kukac]creaton.hu, Telefon: (92) 551 550.

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

CREATON.HU