Creaton tetőről készült fotó

Creaton tetőszépségverseny 2016

Egyszerű, összetett, kicsi – de biztosan szakszerű. Ilyen jelzőkkel illetett tetők is nyertek az elmúlt években a CREATON tetőszépségverseny keretein belül, a cég rangos szakmai seregszemléjén. Vajon az idei nyertes tetőjére mi lesz igazán jellemző? A pályázati időszak elindult: fedj CREATON-nal szakszerűen és fotózz szorgalmasan! Évek óta ez a mottója a CREATON idén 7. alkalommal meghirdetett házi versenyének.

Creaton tetőszépségverseny 2016-ban is!

Az elmúlt év eredményei megmutatták, hogy éppen úgy meg lehet nyerni egy rangos szakmai versenyt egyszerűnek látszó tetővel, ahogy Katona Szabolcs 2015-ben tette, vagy egy csodaszép műemléki fedéssel, ahogy Pahocsa Kálmán a sáta-i kastély felújításával. Sőt a legjobbak akár a nemzetközi porondon is megállják a helyüket, ahogy ezt Kovács Sándor munkája is bizonyítja. A szakember a 2014. évi Tetőszépségversenyen nyertes tetőjével a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség elismerését is kivívta, és elhozta a magastető szekció első díját.

A kulcs sokak szerint – persze a magas színvonalú szakmunka, a részletek kidolgozása mellett – és a részletes fotódokumentáció.

A CREATON 2016. október 31-ig várja a tetőfedők pályázatait. Az eredményekről és arról, hogy a cég kit nevez a tetőfedők legrangosabb országos szakmai pályázatára, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíjra jövő tavasszal, ismét rangos zsűri dönt. A zsűri tagjai idén is alaposan szemügyre veszik a tetőrészletek kidolgozását, amelyben nagy segítséget jelent számunkra a fotódokumentáció.
A összedíjazására ezúttal 800 000 Ft áll rendelkezésre, és az eredményhirdetésre a hagyományok szerint január közepén kerül sor.

A CREATON tetőszépségverseny 2016. évi pályázaton az elmúlt két évben (2014. október 31-2016. október 31. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.
2017 év elején a CREATON a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata

A bírálat folyamata és szempontjai a szokásosak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.
A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

A CREATON tetőszépségverseny 2016 bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék egyetemi docense, a zsűri elnöke
  • Katona Szabolcs – ács-, tetőfedő mester és bádogos, a CREATON tetőszépségverseny 2015. pályázat I. díjasa
  • Baksa Ferenc – ács-, tetőfedő mester és bádogos, a CREATON tetőszépségverseny 2015. pályázat II. díjasa
  • Ferenczy András – építész, a CREATON South-East Europe Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
A pályaművek beadása: 2016. október 31.
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2017. január 20-án, önálló díjkiosztó esten.

További információ: info[kukac]creaton.hu, Telefon: (92) 551 550.

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

CREATON.HU

Párizs ortodox templom hagymakupolái Previous post Elkészült az új orosz ortodox székesegyház Párizsban
Építőanyag árak Next post Az építőipar 2017 második felétől járulhat hozzá nagy mértékben a GDP-hez