Egymilliárdos energetikai felújítás a Békési Kormányhivatalban

zöld földgolyó konnektor, dugalj csatlakozás

Egymilliárd forint értékű európai uniós támogatást nyert el a Békés Megyei Kormányhivatal hét középületének energetikai Felújítására.

Fontos a felújítás

A hivatalnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint az energiahatékonyság növeléséhez fontos az épületek homlokzati hőszigetelése. Ezenkívül a nyílászárók és a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint napelemes rendszerek telepítése járul hozzá.

Békéscsabán a kormányhivatal három épülete mellett a korszerűsítés érinti a sarkadi, a gyulai, a gyomaendrődi és a szeghalmi járási hivatalt. Az MTI kérdésére a kormányhivatal sajtóosztálya közölte: a korszerűsítés révén a hivatal földgáz-megtakarítása átlagosan várhatóan 60 százalékos lesz; az elektromosenergia-megtakarítás 50 százalék körül alakul majd az előzetes számítások szerint. Az épületek üzemeltetési költsége több millió forinttal csökken.

A kivitelezést Békés megyei vállalkozások végzik. Három épületben a napokban, a többiben a következő hetekben kezdődnek a munkálatok. A három most induló fejlesztés várhatóan idén év végéig befejeződik.

MTI