Eljárást indított a Masterplast leányvállalata ellen a román adóhatóság

Masterplast montázskép

A romániai adóhatóság eljárást indított a Masterplast romániai leányvállalata ellen. Mintegy 700 millió forint értékű jelzálogjogot jegyeztet be a cég ingatlanaira – közölte az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Feltételezett adótartozás

A tájékoztatás szerint a leányvállalat beszállítóit érintő, antidömping tilalom alá eső termékek importjához kapcsolódó feltételezett adótartozás miatti vizsgálatot terjesztette ki az adóhatóság a Masterplast Romania S.R.L.-re. A közlemény szerint az adóhatóság „az eljárás idejére – élve adójogi lehetőségeivel – végrehajtási biztosítékul 10 118 411 lej (703 millió forint) értékű második ranghelyi jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be”.

A Masterplast Nyrt. egyeztetett romániai jogi szakértőkkel, és az intézkedés ellen a törvényes 15 napos határidőben fellebbezést nyújt be. Az intézkedés a román lányvállalat működését, gazdasági tevékenységét nem érinti, nem korlátozza – közölték.

A Masterplast Nyrt. 1,46 millió euró adózott eredményt ért el 2016 első fél évében. Ez 18 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakitól. Az idei második negyedévben azonban jelentősen javult a társaság eredményessége. A társaság féléves árbevétele a tavalyi szinten alakult, 37,87 millió eurót tett ki.

A Masterplast romániai idei fél éves árbevétele 5,8 millió euró (mintegy 1,797 milliárd forint) volt, ami egy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

MTI