BTW/BTB betoncsavar

Színes (fehér vagy bézs színű) bevonattal ellátott acélcsavar, Ø 25 mm-es alátéttel. A Heraklith BTB betoncsavarok (bézs színben) illetve BTW (fehér színben) a Z-21.8-2006 sz. általános építésügyi engedély szerint megfelelnek a DIN EN ISO 12944-2 szerinti C3 korróziós kategória követelményeinek.

Leírás

Vasbeton födém F180-A értékrefeljavítására szolgáló Tektalan lapok rögzítésére alkalmas, az általános építésügyi P-3652/928/11-MPA BS sz. általános építésügyi vizsgálati tanúsítvány szerint.

BTW/BTB betoncsavar alkalmazási területei

Fagyapot és többrétegű (kompozit) építőlemezek betonfödémre és falakra rögzítésére alkalmas, pince-, raktár- és műszaki helyiségekben.

Beépítési útmutató

A Heraklith BTB illetve BTW betoncsavarok Z-21.8-2006 szerint szigetelőtáblák rögzítésére alkalmazhatóak, legalább C20/25-ös és legfeljebb C50/60-as nyomószilárdsági osztályú vasalt és vasalatlan normálbetonban illetve repedezett és repedésmentes betonban. A >15 kg/m² fajlagos tömegű szigetelőtáblákat (az esetleges bevonatokat beleértve) legalább 4 darab/m2 betoncsavarral kell rögzíteni. A betoncsavarok tényleges mennyisége az építőlemez típusától illetve táblaméretétől függ. A csavarokat nem szabad a táblák illesztési hézagaiban elhelyezni. A furatot meg kell tisztítani a portól.