Colorol

Előnyök:
• Kültéri lábazatra
• Széles színválaszték
• Jó ellenálóképesség külső hatásokkal szemben.

Kötőanyag: vizes műanyag diszperzió

Leírás

Gyárilag készre kevert, vizes műgyanta diszperzió kötőanyagú, dekoratív vékonyvakolat.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Vakolt falfelületekre, sima betonokra lehet felhordani. Kiválóan alkalmas lábazatok, lépcsőházak, erősebben igénybe vett beltéri falak (pl. iskolák, kórházak stb.) díszítésére.

 

Felhasználási javaslat

FELDOLGOZÁS:
Követelmények az alapfelülettel szemben:
A bevonandó felületnek száraznak, por- és zsírmentesnek, valamint megfelelő szilárdságúnak kell lennie. Az előkészítő javításokat lehetőleg cement kötésű anyaggal végezzük el. A málló-, penészes, vagy tapétaragasztó maradványos festék- vagy vakolatrészeket teljesen el kell távolítani. Alapozásra használjunk Putzgrund-ot.

Feldolgozása:
Használat előtt alaposan keverjük fel az anyagot és kétszeres szemcsenagyságban rozsdamentes simítóval hordjuk fel. Rövid ideig történő várakozás után simítsuk el egyenletesen. A megfelelő struktúra kialakítása érdekében ne simítsuk túl sokáig a díszítő vakolatot. Ne alkalmazzuk erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ilyen feltételek között a felhordási és száradási idő alatt repedések keletkezhetnek. Az eszközöket használat után közvetlenül vízzel mossuk el.

A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. A durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen felhordott mintával ellenőrizni. Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget a gyártó nem vállalja át. A termék felhordása +5 °C feletti és +25 °C alatti hőmérsékleten ajánlott. Az alacsony hőmérséklet, illetve a magas páratartalom meghosszabbítja a kiszáradáshoz szükséges időt. Kérjük, hogy a vakolat (festék) színét a feldolgozás előtt próbafelületen ellenőrizzék, mert a felhordást követően a színárnyalatra vonatkozó reklamációt a gyártó nem fogad el.

Műszaki jellemzők

Sűrűség: 1,6 kg/l
Anyagszükséglet: kb. 4 kg/m2
Száradási idő: 12 óra
Hígítás: max. 2% vízzel

Kiszerelés

15 kg-os műanyag vödrökben.

Tárolás

A jól lezárt vödrök hűvös, fagymentes helyen tárolhatók a gyártástól számított max. 6 hónapig.