DDS Plus betoncsavar

Fehér vagy bézs standard színekben készül (további RAL-színek igény szerint elérhetőek). A Heraklith DDS plus betoncsavarok a Z-21.8-2000 sz. általános építésügyi engedély szerint >15 kg/m2 , fajlagos tömegű szigetelőtáblák (az esetleges bevonatokat beleértve), betonfödémre rögzítésére is alkalmasak, továbbá megfelelnek a DIN EN ISO 12944-2 szerinti C3 korróziós kategória követelményeinek.

Leírás

A DDS Plus betoncsavar alkalmazási területei:

A fagyapot építőlapok és fagyapot többrétegű építőlapok betonfödémhez és falakhoz történő rögzítésére alkalmas bel-és kültéren (közvetlen időjárási hatások nélkül) pl.:

  • parkolóház szintjei,
  • mélygarázsok,
  • nyitott átjárók,
  • műszaki-és pincehelyiségek.

A vasbetonfödém megerősítésére szolgáló Tektalan építőlapok rögzítésére alkalmas F90-re illetve F120-ra az általános építésügyi P-3652/928/11-MPA BS sz. vizsgálati tanúsítvány szerint.

Feldolgozási útmutató:

A Z-21.8-2000 szerint a DDS plus betoncsavarok szigetelő lapok rögzítésére alkalmazhatóak legalább C20/25-ös és legfeljebb C50/60-as nyomószilárdsági osztályba sorolt vasalt és vasalatlan normálbetonben illetve repedezett és repedésmentes betonban.

A >15 kg/m2 felületi súlyú szigetelő lapok rögzítését, beleértve az esetleges burkolatokat, legalább 4 darab/m2-es többszörös rögzítésként kell végrehajtani. A betoncsavarok tényleges felhasználási mennyisége függ az alkalmazási területtől, az építőlap típusától és nagyságától, (lásd a mindenkori szigetelő lap feldolgozási útmutatója). A csavarok illesztési hézagba történő helyezése nem megengedett. A furatot meg kell tisztítani a fúróforgácstól.