DekorTOP

Előnyök:
• Díszítésre, átfestésre ajánlott
• Széles színválaszték

Kötőanyag: műanyag diszperzió

Leírás

A DekorTOP homlokzatfesték műanyag diszperzió kötőanyaggal készült, víztaszító, időjárásálló, páraáteresztő homlokzatfesték.

Tulajdonságok: páraáteresztő, víztaszító, időjárásálló, alkáliálló, ellenálló a levegőszennyezôdésekkel
szemben, kiváló fedőképességű.

Felhasználási javaslat

Az DekorTOP homlokzatfesték ásványi és műgyanta kötőanyagú színezővakolattal készült felületek átfestésére alkalmazható. Az átfestés után a felület egységes színű, zárt struktúrájú de páraáteresztő lesz.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az DekorTOP felhordását megelőző műveletek:
A DekorTOP homlokzatfestéket olyan színezővakolatra hordjuk fel, amely száraz, megfelelő szilárdságú, por- és szennyeződésmentes. A munkálatok előtt takarjuk le az üvegfelületeket, ablakkereteket, ablakpárkányokat és az ajtókat. Régebbi színezávakolatok, krétásodó bevonatok átfestése elátt használjunk Tiefengrund-ot.

A DekorTOP feldolgozása:

A DekorTOP homlokzatfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítást nem igényel. Erősen nedvszívó alapfelület, illetve magas hőmérséklet esetén max. 5% vízzel hígítható. Felhordása történhet korongecsettel, teddy-hengerrel, vagy levegő nélküli (airless) festékszóróval. A szerszámok a festék megkötése előtt vízzel tisztíthatók.

Fontos tudnivalók!
A DekorTOP homlokzatfesték felhordása +5ºC feletti alapfelület- és léghőmérsékleten ajánlott. Közvetlen napsugárzásnak kitett felületre ne hordjuk fel! Az alapfelületeken található nagyobb színeltérések esetén 2 rétegben hordjuk fel, úgy hogy az első réteg felvitelekor a festékhez max. 5% vizet adunk, a második réteget hígítás nélkül kenhetjük fel. Javításokat lehetőleg az azonos gyártási számú festékkel végezzünk. A megadott anyagszükségleti értékek sima, egyenletes felületre vonatkoznak, az adott objektumon javasoljuk a pontos értékek meghatározását. Az alacsony hőmérséklet, illetve a magas páratartalom meghosszabbítja a kiszáradáshoz szükséges időt. A vakolat (festék) színét a feldolgozás előtt próbafelületen ellenőrizzék, mert a felhordást követően a színárnyalatra vonatkozó reklamációt nem fogadnak el.

Műszaki jellemzők

Anyagszükséglet: kb. 0,2 l/m2 rétegenként (sima alapfelület esetén)
Sd érték: 0,14 < Sd < 1,4 m
Vízfelvételi tényező: 0,1 < w < 0,5 kg/m2 h0,5
Átfesthető: 5-6 óra elteltével
Száradási idő: kb. 3 nap
Tűzvédelmi előírás: IV. tűzveszélyességi osztályba tartozik

Kiszerelés

5 és 15 literes műanyag vödrökben.

Tárolás

Eredeti csomagolásban hűvös, de fagymentes helyen 12 hónapig