Egalisation

Előnyök:
• Díszítésre, átfestésre ajánlott
• Páraáteresztő
• Széles színválaszték

Kötőanyag: műanyag diszperzió, szilikongyanta

Leírás

Az Egalisation egalizáló festék műanyag diszperzió és szilikongyanta kötőanyaggal készült, időjárásálló, páraáteresztő homlokzatfesték.

Tulajdonságok: páraáteresztő, víztaszító, időjárásálló, alkáliálló, ellenálló a levegőszennyeződésekkel szemben.

Felhasználási javaslat

Az Egalisation szilikongyantás egalizáló festék ásványi és műgyanta kötőanyagú színezővakolattal készült felületek átfestésére alkalmazható. Az átfestés után a felület egységes színű, zárt struktúrájú, de páraáteresztő lesz. Az Egalisation szilikongyantás egalizáló festék különösen ajánlott a szárító- és felújítóvakolatok festésére.

Feldolgozás:
Követelmények az alapfelülettel szemben, az Egalisation felhordását megelőző műveletek:
Az Egalisation szilikongyantás egalizáló festéket olyan színezővakolatra hordjuk fel, amely száraz, megfelelő szilárdságú, por- és szennyeződésmentes. A munkálatok előtt takarjuk le az üvegfelületeket, ablakkereteket, ablakpárkányokat és az ajtókat. Régebbi színezővakolatok, krétásodó bevonatok átfestése előtt használjunk Tiefengrund-ot. Új színezővakolatok átfestésekor az Egalisation szilikongyantás egalizáló festék alapozást nem igényel, a vakolat felhordását követően 2-3 nap várakozási idő elteltével lehet a festést megkezdeni.

Az Egalisation feldolgozása:
Az Egalisation szilikongyantás egalizáló festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítást nem igényel. Erősen nedvszívó alapfelület, illetve magas hőmérséklet esetén max. 5% vízzel higítható. Felhordása történhet korongecsettel vagy teddy-hengerrel, vagy levegő nélküli (airless) festékszóróval. A szerszámok a festék megkötése előtt vízzel tisztíthatók.

Fontos tudnivalók!
Az Egalisation festék felhordása +5 C feletti alapfelület- és léghőmérsékleten ajánlott. Közvetlen napsugárzásnak kitett felületre ne hordjuk fel! Az alapfelületeken található nagyobb színeltérések esetén 2 rétegben hordjuk fel, úgy hogy az első réteg felvitelekor az Egalisation egalizáló festékhez max. 5 % vizet adunk, a második réteget hígítás nélkül kenhetjük fel. Javításokat lehetőleg az azonos gyártási számú festékkel végezzünk. A megadott anyagszükségleti értékek sima, egyenletes felületre vonatkoznak, az adott objektumon javasoljuk a pontos értékek meghatározását.

Műszaki jellemzők

Anyagszükséglet: kb. 0,2 l/m2 rétegenként (sima alapfelület esetén)
Sd érték: 0,14 < Sd < 1,4 m
Vízfelvételi tényező: 0,1 < w < 0,5 kg/m2 h0,5
Átfesthető: 5-6 óra elteltével
Száradási idő: 4 óra
Tűzvédelmi előírás: IV. tűzveszélyességi osztályba tartozik

Kiszerelés

5 és 15 literes műanyag vödrökben.

Tárolás

Eredeti csomagolásban hűvös, de fagymentes helyen 12 hónapig