Gletti

A Gletti gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Előnyök:
–  Fehér színű
–  Kiváló felhordási tulajdonságok
–  Fertőtlenítő hatás

Leírás

Alkalmazási terület: A Gletti új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok simított belső falazatainak páraáteresztő glettanyaga. A Glettit simítóvakolatokra, ill. hagyományos módon készített simítókra hordhatjuk fel. Az ilyen módon elkészített felület festhető, tapétázható.

Feldolgozás

Követelmények az alapfelülettel szemben: A Glettit olyan simított alapvakolatokra hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek.
Feldolgozása: A 10 kg-os zsákokban forgalomba hozott glettanyagot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés történhet fúrógépbe fogott keverőszárral vagy kézzel. A Glettit rozsdamentes simítóval célszerű felhordani a simított alapfelületre. A rétegvastagságot a felület minősége szabja meg. Amennyiben teljesen sima felület kialakítása az igény, úgy csiszolás után még egy réteget kell a glettanyagból felhúzni. A glettanyag felhordása +5 °C feletti és +25 °C alatti hőmérsékleten ajánlott. A glettanyagot kötésidő alatt fagy  nem érheti.