SiliconTOP

Tulajdonságok:
• Kiváló páraáteresztő
• Eurosan vakolatokra is
• Időtálló
• Széles színválaszték

Előnyök:
• Fokozottan víztaszító, vízlepergető
• Mikropórusos szerkezetű, lélegző
• Jó ellenállóképesség környezeti hatásokkal szemben
• Kiváló fedőképességű
• Bármilyen kötőanyagú meglévő és új vakolat
átfestésére használható
• Gyorsan száradó
• Alkáliálló

Kötőanyag: szilikongyanta, műanyag diszperziós

Leírás

A SiliconTOP kiváló minőségű szilikongyantával módosított diszperziós homlokzatfesték. A szilikongyanta adaléknak köszönhetően kimagaslóan ellenáll az időjárás viszontagságainak és egyéb környezeti hatásoknak, így a légszennyezésnek. Kiemelten jó vízlepergető és páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik. A szakszerűen elkészített bevonat időtálló, egységes színű, zárt struktúrájú, magas esztétikai igényeknek is megfelel.

Alkalmazások:
Minden meglévő és új, ásványi és műgyanta kötőanyagú vakolat és festékbevonat festésére alkalmazható. Alkalmazható teljes felületek átfestésre vagy részleges, dekorációs festésre is. Kiemelten alkalmazható nagy forgalmú utak mentén álló épületek felületeihez.

Kiemelt alkalmazások:
• meglévő homlokzati felületek átfestésére
• nagy környezeti terhelésnek kitett épületeken
• homlokzati hőszigetelő rendszereken
• ásványgyapot hőszigeteléseken is

Felhasználási javaslat

FELDOLGOZÁS:
Alapfelülettel szembeni követelmények: A SiliconTOP szilikongyantás homlokzatfestéket száraz, megfelelő szilárdságú, por- és szennyeződésmentes alapfelületre hordjuk fel. A munkálatok előtt takarjuk le az üvegfelületeket, ablakkereteket, ablakpárkányokat és az ajtókat. Régebbi színezővakolatok, krétásodó bevonatok átfestése előtt a megfelelő felületi szilárdság eléréséhez használjunk Tiefengrund mélyalapozót! Alap- és színezővakolatok csak
a felhordásukat követő 5. nap után festhetők át, felületeket Putzgrund vakolatalapozóval kell előkezelni. Az újonnan felhordott, azonban 6 hétnél idősebb cement-mészcement vakolatok alapozás nélkül is átfesthetők.

Feldolgozás:
A SiliconTOP felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítást nem igényel. Erősen nedvszívó alapfelület, illetve magas hőmérséklet esetén max. 10% vízzel hígítható. Az alapfelületeken található nagyobb színeltérések esetén 2 rétegben hordjuk fel, úgy hogy az első réteg felvitelekor az SiliconTOP szilikongyantás homlokzatfestékhez 5-10 % vizet adunk, a második réteget pedig hígítás nélkül visszük fel. Javításokat lehetőleg azonos gyártási számú festékkel végezzünk.

Felhordása +5˚C feletti alapfelület- és léghőmérsékleten ajánlott, a felhordás történhet történhet korongecsettel vagy teddy-hengerrel. Ne dolgozzunk közvetlen napsugárzásnak kitett felületen, esőben, vagy 85%-nál nagyobb relatív páratartalom mellett. A szerszámok a festék megkötése előtt vízzel tisztíthatók.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK:
A biztonsági információk a termék biztonsági adatlapján megtalálhatók.

FIGYELMEZTETÉS:
A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. A durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen felhordott mintával ellenőrizni. Az anyagszükséglet meghatározásával kapcsolatos felelősséget cégünknek nem áll módjában átvállalni. Az alacsony hőmérséklet, illetve a magas páratartalom meghosszabbítja a kiszáradáshoz szükséges időt. Kérjük, hogy a vakolat színét a feldolgozás elôtt próbafelületen ellenőrizzék, mert a felhordást követően a színárnyalatra vonatkozó reklamációt nem áll módunkban elfogadni. A SiliconTOP a Lasselsberger-Knauf Inspiration színkártya színeiben, illetve egyénileg kevert színekben kapható. A felhordott SiliconTOP homlokzatfesték színe kis mértékben eltérhet a mintákon bemutatott színektől. Az Inspiration színkártya tartalmazza a színek fényvisszaverési értékét (pl. H34). Más színek használata esetén kérjük, ellenőrizze a világossági értéket a gyártó színkártyájában! Ha a SiliconTOP-ot homlokzati hőszigetelő rendszeren alkalmazzuk, a Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség irányelvével összhangban legalább H=30 értékű színt válasszunk. Ennél alacsonyabb H értékű, sötét és intenzív színek választása a hőszigetelő rendszer túlzott felmelegedéséhez és károsodásához vezethet. Az irányelvben foglaltak betartása a garanciavállalás feltétele.

AJÁNLOTT TERMÉKEK:
Lokális felületjavítás: Renti és Renti Fein javítóhabarcsok
Alapozás: Putzgrund vakolatalapozó, Tiefengrund mélyalapozó

 

Műszaki jellemzők

Anyagszükséglet: kb. 0,2 l/m2 rétegenként (sima alapfelület esetén)
Sd érték: 0,14 < Sd < 1,4 m
Vízfelvételi tényező: 0,1 < w < 0,5 kg/m2 h0,5
Átfesthető: 5-6 óra elteltével
Száradási idő: 4 óra
Tűzvédelmi előírás: C (EN 13501-1:2019)

Kiszerelés

5 és 15 literes műanyag vödrökben.

Tárolás

Eredeti csomagolásban hűvös, de fagymentes helyen 12 hónapig.