Felújított jégcsarnok Zalaegerszegen

Zalaegerszegi jégcsarnok korcsolyás lányok

Befejeződött a Zalaegerszegi Jégcsarnokban a hűtőgépészet rekonstrukciója, valamint az öltözők felújítása.

1996 óta a nemzet sportvárosa

A zalaegerszegi jégsport és jégcsarnok körül példamutató összefogás valósult meg – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester a szerdai átadási ünnepségen. Egy város közösségének meg kell becsülnie azokat az embereket, akik, ha megtehetik és a vállalkozási hátterük is biztosítja, fontosnak tartják, hogy valamennyit visszaadjanak a közösségnek – tette hozzá.
A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták és segítették, hogy Zalaegerszeg jégsportja emelkedő pályára tudjon állni, és a város – amely 1996 óta a nemzet sportvárosa – újabb sportágban tud előrelépni.

35 millió forint a hűtőgépészet rekonstrukciójára

Neubauer Tibor, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány alapítója elmondta: a TAO (társasági adókedvezmény) fejlesztések keretében, mintegy 28 millió forintos ráfordítással az öltözőkben korszerűsítették az elektromos hálózatot a fűtési és a melegvíztározó rendszert. Sor került a burkolatok cseréjére, az öltözőszekrényeket pedig a játékosok véleménye alapján gyártatták le.
További 35 millió forintot a hűtőgépészet rekonstrukciójára fordítottak. A csarnok jegét korábban egy ammóniás rendszerű, 12 éve működő gépház biztosította. Az elnyert támogatásból átépítették a villanymotorokat, így a pálya igénye szerint tudnak hűteni, ami a gyakorlatban 35-40 százalékos energiamegtakarítást eredményez.

Emlékeztetett rá, hogy a régi berendezésnél félmillió forintos károkat okoztak a váratlan leállások, géphibák. A hűtőgépészetet ezért most olyan távfelügyelettel látták el, amelyen keresztül átprogramozhatják, vagy akár újraindíthatják a rendszert.

Szólt arról is, hogy a Zalaegerszegi Jégcsarnokban augusztus elején elkezdődött a 2016/2017-es szezon. A minden korosztályt érintő jégkorongos és szinkronkorcsolyás oktatás mellett a városvezetéssel együttműködve újra indul az ingyenes ovikori és sulikori program: az előző szezonban 630 gyermek tanult meg a program keretében korcsolyázni, és az idei évadban is hasonló létszámra számítanak.

Hozzátette: a junior csapat szeptember 14-én lép először hazai pályára, az első mérkőzésen a Vasast látják vendégül. Az alapítvány 2018-ban kérni fogja, hogy Zalaegerszeg képviselhesse magát a profi bajnokságban, a MOL Ligában.

A Zalai Titánok U20-as kerete 12 hazai nevelésű játékosból és hat légiósból áll. A játékosok az alapítvány gondozásában lévő program résztvevői, így a hoki mellett munkalehetőséget is tudnak biztosítani számukra – ismertette Neubauer Tibor.
blo \ hgp \ sma \ sag

MTI 2016. augusztus 31., szerda 12:53