Esterházy Kastély Fertőd kert és a bejárat

Folytatódik a kastély fejlesztése, újjáépülhet az operaház

Folytatódik a fertőd-eszterházai Esterházy-kastély rekonstrukciója. Az egykori eszterházai operaház újjáépítési lehetőségének vizsgálatára pedig bizottság jön létre. Az Esterházy-kastély fejlesztésében a 2017-es feladatok ellátására 737,3 millió forintot fordítanak. A 2018-as teendőkre 869,4 milliónak kell rendelkezésre állnia a jövő évi büdzsében – olvasható a dokumentumban.

Európa uniós forrásból…

A kastély-rekonstrukció IV. üteme európai uniós, az V. ütem hazai költségvetési forrásból valósulhat meg. A kormány döntött arról, hogy az V. ütem részeként befejezik a nyugati kastélyszárnyat, fejlesztik annak kiállítótereit, felújítják a Gránátos házakat és a Kínai pavilont, a Lovarda új tetőzetet kap. A munkálatokat a NISTEMA Kereskedelmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. végzi el. A kormány egy másik határozatban döntött arról, hogy bizottságot hoz létre, amely az eszterházai operaház rekonstrukciójának lehetőségeit vizsgálja.

A testület feladata lesz a fertőd-eszterházai operajátszás történeti, művészeti, szakmai feltételeinek, az operaház újjáépítése (felépítése, rekonstruálása) lehetőségének, a visszaépítés alternatíváinak vizsgálata. Továbbá a ma is álló, illetve működő 17-18. századi udvari színházak 21. századi működésének, fenntartási és üzemeltetési költségeinek, műtárgyvédelmi és biztonságtechnikai kérdéseinek áttekintése, megismerése, emellett az előzetes költségbecslések, ütemezésük elkészítése.

MTI

Azzurro logó Previous post Azzurro céginformáció
Eu zászló lobog a szélben Next post Javult az üzleti hangulat Németországban és az euróövezetben