Hat köbméter építőanyag ömlött egy lakásba

Beton kiöntés közben

Három-három köbméter beton és tégla ömlött egy IX. kerületi, harmadik emeleti lakásba kedd este.  a födémet érő plusz terhelés miatt kiürítették az épület érintett részét – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A lakók az esti órákban térhettek vissza otthonaikba.

Betonozási munkálat közben

Kisdi Máté elmondása szerint a Sobieski János utcai társasház szomszédjában betonozási munkálat közben átszakadt a fal, és a harmadik emeleti lakásba ömlöttek az építőanyagok. Az érintett lakás lakhatatlanná vált, az alatta lévő lakásokat pedig a födémet érő terhelés miatt kiürítették, ami 18 embert érint. Senki nem sérült meg.

Azonnal megkezdték az építőanyagok eltávolítását

A munkások azonnal megkezdték az építőanyagok eltávolítását. Statikust hívtak a helyszínre, a további szükséges intézkedésekről a szakvéleménye ismeretében döntenek – tette hozzá a szóvivő.
Kisdi Máté később azt közölte az MTI-vel, hogy a lakók – a lakhatatlan helyiség kivételével – este nyolc óra körül visszatérhettek lakásaikba és a közműveket is visszakapcsolták a házban.