Rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Hevesi Sándor színház Zalaegerszeg

A végéhez közelednek a rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, szeptember 5-én, az évadnyitón és az októberi premieren már felújított előterekben fogadják a nézőket – hangzott el szerdán az intézmény sajtóbejárásán.

Hevesi Sándor Színház – évente több mint 300 előadás

Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő kiemelte: a színház a város kulturális életének zászlóshajója. Az épületben évente több mint 300 előadást játszik a társulat, a nézők száma meghaladja a 70 ezret. Elmondta, hogy a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház 1983-ban nyitotta meg kapuit, az elmúlt több mint harminc esztendőben jelentősebb felújításra eddig nem került sor.

Szükség lenne az épület komplex felújítására

Hozzáfűzte: szükség lenne az épület komplex felújítására, amely a nyílászárók cseréjét, az épület energetika megújítását, valamint a világítás- és a hangtechnika korszerűsítését és harminchat színészlakás teljes felújítását tartalmazná. A költségek az előzetes számítások szerint meghaladják az 1,2 milliárd forintot – jegyezte meg.

Megújult a színház földszinti és emeleti előcsarnoka

Szabó József, a színház gazdasági igazgatója arról számolt be, hogy a most zajló munkák során megújult a színház földszinti és emeleti előcsarnoka. A márványzat felcsiszolását és rendbetételét a zalaegerszegi Reneszánsz Kft. végezte, az emeleti részt pedig a ZÁÉV Építőipari Zrt. újította fel.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a mostani rekonstrukciós munkákat közösségi összefogásból, az AquaCityben tartott jótékonysági nap bevételéből finanszírozták.

Emlékeztetett rá, hogy tavaly augusztus elején, a zalaegerszegi vízicsúszda- és élményparkban megrendezett jótékonysági nap szinte minden szempontból tekintetben rekordot döntött. A rendezvényen több mint 6 ezren vettek részt, a vízi vidámpark történetében a legnagyobb bevételt érték el. Az adományokból összegyűjtött 12 millió forintot az önkormányzat további 10 millió forinttal egészítette ki, így kettős célt tudott megvalósítani. Támogatták a színház épületének felújítását, valamint a Megyei Kórház Genetikai Laboratóriumának eszközbeszerzését. Ez azt a célt szolgálja, hogy minél több egészséges kisbaba születhessen meg.

A következő jótékonysági napot vasárnap rendezik meg az AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban. A bevétellel a Gasparich úti Idősek Otthonának felvonójának felújítását támogatják.