Izraeli telepeslakások, gettó

Izrael közel ötszáz telepeslakás építését hagyta jóvá

Az izraeli hatóságok jóváhagyták 463 lakás felépítését az 1967-ben elfoglalt Ciszjordániában – tájékoztatott szerdán a Háárec című izraeli újság honlapja.

Izraelieknek szánt új otthonok

Az izraelieknek szánt új otthonok közül 234 az Elkana nevű telepen egy idősotthonban épül fel, 31 a Bét Arije nevű telepen, 20 pedig a Givát Zeév nevű telepes városban. Emellett utólag hagytak jóvá 178, még a nyolcvanas években törvénytelenül felhúzott lakást Ofarimban, Rámalláhtól északra.

Augusztus elején a Háárec arról számolt be, hogy Hebron belsejében terveznek újabb otthonokat telepesek számára. Ezekről a tervekről az amerikai külügyminisztérium kijelentette, hogy “összeegyeztethetetlenek Izrael kétállami megoldásra törekvésével” a palesztin-izraeli viszály ügyében.

Egy héttel a hebroni bejelentés előtt Kelet-Jeruzsálem Ramot nevű lakónegyedében is jóváhagytak 56 újabb lakóegységet, de ezek nem terjednek túl a negyed eddigi határain, hanem annak belsejében használnak ki eddig beépítetlen területeket.

Nikolaj Mladenov, az ENSZ közel-keleti különmegbízottja ezen a héten elítélte Izraelt, mert nem vette figyelembe a közel-keleti kvartett – az Egyesült Államok, Oroszország, az Európai Unió és az ENSZ – két hónappal ezelőtti felszólítását a ciszjordániai építkezések felfüggesztésére. Mladenov szavait az izraeli kormány szóvivője elutasította.

MTI

Építőipari helyszin épitkezés ellenőrzés Previous post Pozitív fordulat az építőiparban
zöld földgolyó konnektor, dugalj csatlakozás Next post Egymilliárdos energetikai felújítás a Békési Kormányhivatalban