Lb-Knauf NivoSP ajzatkiegyenlítő

Lb-Knauf NivoSP

A Nivo SP 0-20 önterülő padlókiegyenlítő gyárilag előkevert termék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt vízzel kell összekeverni. Különleges hidraulikus és diszperziós kötőanyagokat, ásványi töltőanyagot, tulajdonság-javító adalékokat tartalmaz.

Lb-Knauf NivoSP ajzatkiegyenlítő alkalmazási területe:

A Nivo SP 0-20 önterülő padlókiegyenlítő alkalmazható közvetlenül a nyers, alapozott betonaljzatra, cement és kalcium-szulfát esztrichre, megtisztított régi cement– ill. kerámialap-burkolatra felületkiegyenlítőként 20 mm rétegvastagságig. Az új vagy régi épületekben felhordott padlókiegyenlítő réteg nagy szilárdságú, kiszáradás után tetszőleges anyaggal burkolható. Fokozott igénybevételeknek is ellenáll (görgős szék). A Nivo SP 0-20 padlókiegyenlítő felhordható lakásokban, közintézményekben és ipari objektumokban kizárólag vízszigeteléssel ellátott belső terekben. Ipari rendeltetésű vizes helyiségekben nem alkalmazható.

Feldolgozás

Az alapfelület legyen megfelelően szilárd, tiszta, por- és repedésmentes. A NivoSP ajzatkiegyenlítő felhordása előtt nedvszívó alapfelület esetén Estrichgrund, nem nedvszívó alapfelület estén Haftemulsion, vagy Kontakt B Plus alapozóval kell a megtisztított alapfelületet bekenni. Erősen nedvszívó felületeket kétszer kell alapozni. A padlófűtést a munkálatok idejére ki kell kapcsolni. A NivoSP ajzatkiegyenlítő kézi keverő berendezéssel vagy PFT vakológéppel a felhasználás előtt vízzel keverjük össze. Az egyenletes terülést a sarkokban kőműveskanállal vagy simítóval biztosítjuk. Szép, homogén felületet kapunk, ha tüskés hengert használunk. 15 mm-nél nagyobb rétegvastagságnál használjunk bedolgozó keretet. A munkálatokat +5 +25 o C közötti hőmérsékleten végezzük és ügyeljünk arra, hogy a felület egyenletesen száradjon. Az első napokban huzattól, tűző napsütéstől óvjuk a felhordott réteget. A felület 5 óra múlva járható, három nap múlva terhelhető, de csak a kiszáradás után szabad burkolni. A kiszáradt, megszilárdult felületek padlószőnyeggel, PVC padlóval, parkettával, különböző alapanyagú padlólapokkal burkolhatók vagy epoxi bevonattal vonhatók be.

Lb-Knauf NivoSP (0-20) ajzatkiegyenlítő bedolgozási időterve: