Szerkezetépítési munkák miatt lezárják a medvei hidat

medvei híd

Szerkezetépítési munkálatok miatt szeptember 6-án tíz órától várhatóan október közepéig lezárják a Vámosszabadit a szlovákiai Medve településsel összekötő Duna-hidat a 14-es úton – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t.

A gyalogosok folyamatosan igénybe vehetik a híd egyik oldalát

Közleményük szerint a munkálatok ideje alatt a gyalogosok folyamatosan igénybe vehetik a híd egyik oldalát. Az autósokat Győrben és az M1-es autópályán több helyen is figyelmeztetik a híd lezárására.

A személyautók a 14-es útból kiágazó 1401-es úton keresztül juthatnak el Rajkára. Erről az útról kitiltják a húsz tonnát meghaladó, nem valamelyik szigetközi településre közlekedő teherautókat. A tranzit teherforgalom és a szigetközi települések környezeti terhelésének csökkentése érdekében

Az M1-es autópályán a várost elkerülő szakaszon jelzik majd, hogy Szlovákia az M15-ös gyorsforgalmi úton, a rajkai határátlépési ponton érhető el.  A hirek.sk szlovák hírportál június 22-ei beszámolója szerint a hídon naponta több ezer jármű halad át. Jelenleg is sebességkorlátozás van érvényben rajta, és csak egy sáv használható az úthibák miatt. Főként a Szlovákiában élő, de Magyarországon dolgozó, vagy iskolába járó ingázók veszik igénybe. Ők a lezárás miatt mintegy 15 kilométeres kerülővel Komáromnál, vagy Rajkánál tudnak Magyarország területére lépni.

MTI

Ajánlott tartalom