Majdnem 7 milliárdos beruházás a Duna-Dráva cementnél

Duna-Dráva cementet szállító kamion

Csaknem 7 milliárd forintos környezetvédelmi beruházásba kezd a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) váci gyárában a porkibocsátás minimális szintre csökkentéséért – közölte az építőanyag gyártó vállalat.

A tájékoztatás szerint a 2016 nyara és várhatóan 2018 áprilisa között megvalósuló beruházás során lecserélik a cementgyár kemenceszűrő berendezését, így még alacsonyabbak lesznek a kibocsátási értékek. Ezen kívül csökkenni fog a szén-petrolkoksz tüzelőanyagok használata is, helyette növelik a környezetkímélő helyettesítő tüzelőanyagok arányát.

A Duna-Dráva cement váci gyárának fejlesztési ütemezése

A környezetvédelmi beruházás már a 2020-as emissziós előírásokat is bőven meghaladó, még inkább környezetbarát cementgyártást tesz majd lehetővé – írták.

Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: hasonló modernizációs beruházást hajtottak végre a Beremendi Cementgyárban 2008-ban, amelynek segítségével jelentős mértékben, nagyságrendileg 90 százalékkal csökkent a porkibocsátás. A váci gyárban tulajdonosi támogatásból megvalósuló környezetvédelmi fejlesztés célja, hogy hasonlóan alacsony, minimális kibocsátással működhessen, megerősítve ezzel a DDC váci gyárának térségben betöltött szerepét, további évtizedekre is stabil munkahelyet biztosítva az itt élőknek – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Duna-Dráva cement

A Duna-Dráva Cement Kft. cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő, és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. Cement, beton és kavics üzletágai, valamint a Beton Technológia Centrum Kft. közel 500 alkalmazottat foglalkoztatnak, éves konszolidált árbevétele 2014-ben meghaladta a 39 milliárd forintot.