A Masterplast eredményessége javult a második negyedévben

Masterplast montázskép

A Masterplast Nyrt. 1,46 millió euró adózott eredményt ért el 2016 első fél évében, ami 18 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakitól. Az idei második negyedévben azonban jelentősen javult a társaság eredményessége.

A második negyedév jobb

Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat kedden közzétett, nemzetközi számviteli szabványok szerint (IFRS) készített, konszolidált tőzsdei jelentése szerint a második negyedévi adózott nyereség 1,45 millió euró volt, ami viszont 62 százalékkal jobb a tavalyi bázisnál. A társaság féléves árbevétele a tavalyi szinten alakult, 37,87 millió eurót tett ki.
A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 15 százalékkal 2,46 millió euróra nőtt.

A cég a külpiacain az építőipar élénkülését tapasztalta

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az árbevételben legnagyobb súlyú magyar piacon a szigetelő anyagok értékesítésében még nem éreztetik hatásukat a kormány által meghozott lakáspiaci ösztönző intézkedések (csok, 5 százalékos áfa). Azonban a várakozások szerint hosszabb távon ezek majd jelentősen javítják a magyar piac és a társaság kilátásait is. A cég a külpiacain, Romániában és Szerbiában az építőipar élénkülését tapasztalta. A korábbi időszakok visszaesései után Horvátországban is jól teljesített ez a szektor. A közelmúltban lezárult beruházások, elsősorban a szerbiai üvegszövet-háló gyártás felfutásának eredményeként egy év alatt több mint százzal, 758-ra nőtt a Masterplast csoportnál dolgozók száma.

Tibor Dávid, a Masterplast vezérigazgatója arra számít, hogy folytatódik a cég fontosabb piacain tapasztalható élénkülés. Ez kedvezően hathat a bevételre és az üzleti eredményre az év végéig.  A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek.

MTI