Negyedik gyárcsarnokát avatta fel Tatabányán a dán Coloplast

Coloplast emberek egyezkednek

Negyedik gyárcsarnokát avatta fel az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast vállalat csütörtökön Tatabányán. A 6 milliárd forintot meghaladó beruházással ezer embernek teremtenek munkalehetőséget – mondta avatóbeszédében a Coloplast Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

20 000 négyzetméter alapterületű új csarnok

Boris Kovac hozzátette, hogy a 20 000 négyzetméter alapterületű új csarnokban a vállalat legújabb termékcsaládját gyártják majd. Allan Rasmussen, a Coloplast ügyvezető alelnöke szerint jó döntést hoztak 2001-ben, amikor Magyarországot, azon belül is Tatabányát választották beruházásuk helyszínének. A vállalat ma a legnagyobb skandináv befektető az országban. Több mint háromezer embernek ad jelenleg is munkát Tatabányán és Nyírbátorban – tette hozzá.

Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a Coloplast azon cégek közé tartozik, amelyeknek ambiciózus céljai vannak, és azokat meg is valósítja. Éppen ezért személy szerint ő maga is igyekezett elősegíteni az építkezés meggyorsítását azzal, hogy segítette őket eligazodni a magyar bürokrácia útvesztőiben.

Bencsik János országgyűlési képviselő (Fidesz) arra kérte a Coloplast vezetőit, hogy az új munkatársak toborzásakor figyeljenek a régi dolgozókra is, ne hozzák őket versenyhátrányba. Az ő munkájuknak köszönhető a vállalat látványos, gyors fejlődése. A Coloplast az egészségügyi termékek piacának meghatározó szereplője, a sztómaterápia és kontinencia területén világviszonylatban piacvezető. A cég 42 országban van jelen, és több mint 130 országban értékesíti termékeit.

A Coloplastnak két tömeggyártó központja működik Magyarországon, Tatabányán és Nyírbátorban. A termelési tevékenység mellett egy átcsomagolásért és disztribúcióért felelős központot is működtetnek. Egyelőre Tatán, 2017-ben a Tatabánya-Környe Ipari Parkban adják át új logisztikai központjukat. Magyarországon összesen több mint 3300 munkavállalót foglalkoztatnak. A Coloplast Hungary Kft. árbevétele tavaly mintegy 10 milliárd forinttal nőtt, meghaladta a 86 milliárd forintot, ezzel az ország 50 legnagyobb export árbevételű vállalata közé került. Az adózott eredménye 4,4 milliárd forintról 5,5 milliárd fölé emelkedett a 2015-ös, szeptember 30-ig tartó üzleti évükben.

A Coloplast 2001-ben kezdte meg működését Tatabányán, ahol jelenleg 1700 munkavállalót foglalkoztatnak a 36 000 négyzetméter alapterületű gyárban, és az 5700 négyzetméter alapterületű disztribúciós központban. A tatabányai gyárban évente több mint 330 millió termék készül, elsősorban többgenerációs, sztómaterápiás eszközök.

Ajánlott tartalom