Poli-Farbe Platinum Rio

Poli Farbe Platinum Rio plakát

A Poli-Farbe Platinumot a legjobb magyar vegyipari mérnökök fejlesztették ki, évtizedes tapasztalat áll mögötte. Felhasználó barát tulajdonságainak köszönhetően a festés nem igényel nagy felkészülést. Egy rétegben is megfelelően fed, így sokkal hamarabb elkészülünk a munkával, mint a több rétegben használandó festékek esetében. 2016-ban a festékgyár új színekkel rukkolt elő. A nyolc csodás új árnyalatot a riói olimpia és a sport ihlette. Az egyrétegű beltéri falfesték a Poli-Farbe Platinum RIO nevet kapta. Az új falfesték a Poli-Farbe Platinum termékcsalád része, azonos receptúra alapján készült. A film főszereplője Nagy László olimpikon kézilabdázó.

Poli-Farbe Platinum RIO videó

Poli-Farbe Platinum RIO felhasználása

A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A felületnek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, por-, olaj- és zsírmentesnek kell lennie. A még festetlen mész-, mészcement vakolatokat át kell csiszolni, portalanítani. Régi bevonatoknál a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületet Platinum finomglettel ki kell javítani. Festés előtt minden esetben használjon Poli-Farbe Platinum diszperziós mélyalapozót.

A mélyalapozóba 5-10%-ban elkevert Poli-Farbe Platinum RIO egyrétegű beltéri falfesték megkönnyíti az alapozást, láthatóvá teszi az alapozott, és nem alapozott felületek közötti különbséget, hogy ezt elérjék a Poli-Farbe Platinum RIO egyrétegű beltéri falfestéket először külön, a térfogatával kb. azonos mennyiségű mélyalapozóval kell elkeverni, ezután könnyen elkeverhető a teljes mélyalapozó mennyiséggel.

A megfelelően előkészített falfelületre egy, vagy maximum két rétegben szükséges a festéket felfesteni. A festéket nem szükséges hígítani. Ha a felhordás módja miatt a hígítás mégis szükséges, 5-10%-ban hígítható. A második réteg felhordása előtt a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően min. 2 óra száradási idő szükséges. Tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. Ekkor a festéket kb. 5% vízzel kell hígítani. A tapéta tiszta, pormentes és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg festése között legalább 3-4 óra száradási időt kell biztosítani. A nem megfelelő alkalmazástechnikából fakadó hibákért felelősséget nem vállalunk. A termékkel nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét.

Színek: 

Összetétel

kálcium-karbonát, pigment, műanyag diszperzió, víz, festékadditív.

Érdekességek

A Poli-Farbe Platinum RIO egyrétegű beltéri falfestéket 2016-ban hívta életre a gyártó. A nyolc új színt a riói olimpia és a sport ihlette. A RIO-termékek a Poli-Farbe Platinum termékcsalád részét képezik, azonos receptúra alapján készülnek! Ez a receptúra 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. 2011 tavaszától a Poli-Farbe Platinum termékek nem tartalmaznak hozzáadott formaldehidet!

Veszélyességi osztály

Tűzveszélyességi osztály: E Nem tűzveszélyes.

Biztonsági adatok

P102 Gyermekektől elzárva tartandó. P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

Szakvélemény

KERMI 2006/2-00158.