Porotherm Profi és Porotherm Dryfix technológia

Porotherm Profi dryfix kinyomopisztoly tégla

Porotherm Profi Dryfix technológiát, mely a 2010-es Innovációs Nagydíj Pályázaton kiemelt elismerésben részesült, 2011. április 1-jétől Porotherm Profi Dryfix extra néven forgalmazza a Wienerberger konszern.

Porotherm Profi és Porotherm Dryfix technológia

A technológia mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott Porotherm falazási rendszerek biztosítottak. A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, amely a Dryfix extra ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak. A Dryfix extra kötőanyag, a Dryfix extra ragasztóhab egy olyan speciális ragasztó, amely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik.

A Dryfix extra ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, amellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség habarcskeverésre, a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly a tisztítófolyadék segítségével egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet. Hagyományos falazási módokhoz képest pedig 50%-os sebességnövekedés tapasztalható

Porotherm Dryfix kivitelezési tippek

Az energiatudatosság, más szóval élve az energiatakarékosság nem azonos a környezettudatossággal. Ez mára minden felelősséggel gondolkodó ember fejében ott van.

A Porotherm Profi és Dryfix, azaz a csiszolt technológia filozófiája: az egy rétegben, kiváló hőszigetelő képességű falazatot eredményező termékcsalád, amely gyors és gazdaságok építést tesz lehetővé, természetesen alapanyagai révén környezettudatos megoldásként, egészséges lakóklímát biztosító otthont nyújt.
A Nyugat-Európában több mint 20 éve sikeresen alkalmazott, Magyarországon 2007 őszén bevezetett új téglatechnológia, köszönhetően a környezettudatos építkezőknek és modern gondolkodású, újra nyitott kivitelezők egyre népesebb táborának, gyorsan terjed. A csiszolt technológia elhasználásával megépített alacsony energiafelhasználású épületekkel – természetesen más tényezők figyelembe vétele mellett – egy parányit a terméket felhasználó kivitelezők és építtetők is hozzájárulnak a környezet megóvásához.

Ma már nem csak a gyártó hisz abban, hogy a Porotherm Profi tégla használata mind a kivitelezők mind pedig a fogyasztók szempontjából számos, pénzben is kifejezhető előnyt hordoz.