Schiedel – A kémények szakértője

Boldog csalás a kandalló előtt ebéd készítése közben

Mindannyian biztonságos, meleg otthonra vágyunk. Ahol együtt lehet a család egy zord téli napon a kandalló, vagy kályha körül. Sokunknak jut eszébe ez a kép, ha az ideális otthonra gondolunk… De vajon napjainkban, amikor minden az energiahatékonyságról szól, megvalósítható ez az álom? Kerülhet-e egy energiatakarékos családi házba cserépkályha, vagy kandalló? A válasz videónkból most kiderül!

A Schiedel ABSOLUT energiatakarékos kéményrendszer tökéletes választás minden energiahatékonyságra törekvő épület esetében. Tudjon meg többet az e4 mintaházról és a benne megépült különleges ABSOLUT kéményről, melynek tetőn kívüli szakasza nemesacél kéményelemekből készült.

Schiedel – A kémények szakértője

A Schiedel márkanév évtizedek óta egyet jelent a hozzáértéssel, legyen szó bármilyen tüzelőberendezés füstgázelvezetéséről. A Schiedel kéményrendszereket nem csak új épületekhez ajánljuk, hanem meglévő rendszerek felújításakor is.  Ha fűtéskorszerűsítést tervez, legyen szó akár kazáncseréről vagy kandalló beépítésről, minden esetben kérje ki szakember véleményét, hiszen a kéménybélelés, kéményfelújítás- és építés speciális szakértelmet igénylő területek

Schiedel kémény

A Schiedel az építőiparban felhalmozott hatvanéves tapasztalata alapján a kerámia béléscsövet javasolja a kémények belső anyagaként. A kerámia ellenáll a hőterhelésnek és a füstgázból kiváló agresszív anyagoknak. A Schiedel kerámia béléscsövei maximálisan ellenállnak a nedvességnek, tökéletesen füsttömörek, a kiváló alapanyagnak köszönhetően sav- és korrózióállóak.

ABSOLUT KÉMÉNYRENDSZER – AZ ENERGIAHATÉKONY FŰTÉSÉRT

SCHIEDEL ABSOLUT KÉMÉNYRENDSZER

A folyamatosan emelkedő energia árak, és a készletek végessége miatt szükségessé válhat, hogy másfajta fűtési rendszerre térjen át. Nem biztos, hogy ez a közeljövőben bekövetkezik, de egy ház generációknak épül. A Schiedel ABSOLUT kéménye azonban tökéletesen alkalmas a tüzelőanyag váltásra, és egy egészen új dimenziót nyit. Az, hogy melyik tüzelőanyagot fogja előnyben részesíteni a jövőben nem kis mértékben függ a megjósolhatatlan politikai, ökológia és szociális tényezők változásától.

Az ABSOLUT kéményrendszerre biztosan számíthat. Mind a kondenzációs gázkazánok, mind az alacsony füstgáz hőmérsékletű olajkazánok, ill. a szilárd tüzelésű fűtőberendezések esetében az ABSOLUT tökéletesen biztosítja a fűtőanyag energiájának optimális felhasználását.

Előnyök:

  • Minden tüzelőanyaghoz alkalmas.
  • Bármilyen tüzelőberendezéshez illeszthető, lehetővé teszi a későbbi tüzelőanyag váltást is.
  • Hőszigetelt kéményrendszer.
  • Kívülről biztosítja a tüzelőberendezésnek a fűtéshez szükséges levegőt.
  • A speciális, bordás felületű kerámiacső megnövelt felületén előmelegíti az égési levegőt, a hőszigetelt köpenytégla megakadályozza a hőveszteséget.
  • Az opcionális hőhídmentességet biztosító rendszeralkatrészekkel a passzívházakhoz is alkalmas.
  • Az izosztatikus eljárással készülő kerámiacső: tömör és ellenálló.
  • Építése gyors és pontos az 1,33 méter hosszú csövekkel és az 1 méteres kész kéménylábbal, amely a kéménytalp összes szükséges alkatrészét egybeöntve tartalmazza.
  • Széles méretválasztékban, kombinált és szellőzőkürtős kivitelben is.
  • 30 év teljes körű garanciával.

[Heateor-SC]