Schiedel Advance kéményrendszer fotó

Schiedel Advance kéményrendszer

A Schiedel Advance kéményrendszer egy átgondolt, értékelemzés alapú fejlesztés eredménye. Ez a kéményrendszer még inkább előtérbe helyezi a – sok, “klasszikus” kerámia kéményrendszernél csak külön-külön meglevő – nedves üzemnek és koromégésnek egyszerre történő megfelelést. Egyre gyorsabban igazolódik be az, hogy a korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal üzemelő készülékeknél (pellet- vagy faapríték tüzelés, faelgázosítás stb.) nem elégséges a csak az egyik, vagy csak a másik követelménynek megfelelő kémény. A Schiedel Advance kéményrendszer ezért arra a W3G jelzéssel rendelkező bordás ipari kerámia csőrendszerre épül rá, amely már több Schiedel kéményrendszerben bizonyított.

Schiedel Advance kéményrendszer – Műszaki specifikáció

Minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas! Megfelel mind a tradicionális, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Az ADVANCE kéményrendszer a kondenzációs gázkazánok, az alacsony hőmérsékletű fűtőkészülékek, illetve a szilárd tüzelésű fűtőberendezések esetén is tökéletesen biztosítja a fűtőanyag energiájának optimális felhasználását. Az ADVANCE garantálja a fűtési rendszer változtatása (pl. kazáncsere vagy kandalló beépítése) esetén felmerülő költségek minimalizálását. Ez a kéményrendszer lehetővé teszi a tüzelési mód váltást, anélkül hogy a kéményt át kellene alakítani.

Schiedel Advance kéményrendszer

Rendszerjellemzők

Szerkezeti felépítés
A Schiedel ADVANCE kémény könnyűbeton köpenytéglából, bordás kerámiacsőből és ásványgyapot szigetelésből áll.

Köpenytégla
A köpenytégla könnyűbetonból készül. A Ø30 mm-es sarokfuratok a statikai megerősítést teszik lehetővé. Az elemek 33 cm magasságúak.

Kerámiacső
A bordás kerámiacsövek izosztatikus préseléssel készülnek, ennek köszönhetően már csekély falvastagság (6,5 mm-től) mellet is igen magas nyomásszilárdsággal bírnak és rendkívül tömörek. Ellenállók a szélsőséges hőmérsékletingadozás esetén is és az égés során keletkező agresszív anyagok hatásainak. A kerámiacsövek magassága: 133 cm, 66 cm, 33 cm. A kerámiacsövek W3G minősítéssel és CE jelzéssel kerülnek forgalomba.

Hőszigetelő lapok
A hőszigetelőlapon speciális bevágások találhatók, amelyek megkönnyítik a kerámiacsőhöz történő pontos illesztést. A tökéletes szigetelő tulajdonságoknak köszönhetően optimális kéményhuzat érhető el. A lapok 33 cm magasságúak.

Biztonságos konstrukció
A csövek ún. tokos rendszerű összekapcsolása biztosítja a precíz összeillesztést, a rendszer rendkívül biztonságos. Az 1,33 m hosszúságú csövek kevesebb összeillesztési helyet követelnek. A köpenytéglák sarkaiban található furatok a kémény plusz szerkezeti megerősítésére szolgálnak. A rendszeralkatrészek szakszerű összeépítésével biztosítható a komplett kémény problémamentes működése és stabilitása.

Gyors összeszerelés
Az 1,33 m hosszúságú profilozott kerámiacső lényegesen lerövidíti a kéményrendszer építési idejét.

Függetlenség és biztonság
A kerámiacső és az alkalmazott ásványgyapot-hőszigetelés eredményeként a kémény mind magas, mind alacsony hőmérsékletű füstgázok esetén probléma nélkül vezeti el a tüzelőberendezés égéstermékeit. Az ADVANCE kéményrendszer bármilyen tüzelőanyag és tüzelőberendezés használatára lehetőség ad.

A Schiedel ADVANCE nemcsak függetlenséget biztosít, hanem az otthonos és biztonságos lakókörnyezet kialakításához is hozzájárul. Akár később is lehetőséget ad arra, hogy kandallót vagy cserépkályhát kapcsoljanak hozzá.

Canterbury érsek koporsója Previous post Több érsek maradványait őrzi a londoni kripta
Zalaegerszegi orvosi rendelőről készült fotó Next post Zalaegerszegen orvosi rendelőket újjítanak fel