Schiedel Advance kéményrendszer

Schiedel Advance kéményrendszer fotó

A Schiedel Advance kéményrendszer egy átgondolt, értékelemzés alapú fejlesztés eredménye. Ez a kéményrendszer még inkább előtérbe helyezi a – sok, „klasszikus” kerámia kéményrendszernél csak külön-külön meglevő – nedves üzemnek és koromégésnek egyszerre történő megfelelést. Egyre gyorsabban igazolódik be az, hogy a korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal üzemelő készülékeknél (pellet- vagy faapríték tüzelés, faelgázosítás stb.) nem elégséges a csak az egyik, vagy csak a másik követelménynek megfelelő kémény. A Schiedel Advance kéményrendszer ezért arra a W3G jelzéssel rendelkező bordás ipari kerámia csőrendszerre épül rá, amely már több Schiedel kéményrendszerben bizonyított.

Schiedel Advance kéményrendszer – Műszaki specifikáció

Minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas! Megfelel mind a tradicionális, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Az ADVANCE kéményrendszer a kondenzációs gázkazánok, az alacsony hőmérsékletű fűtőkészülékek, illetve a szilárd tüzelésű fűtőberendezések esetén is tökéletesen biztosítja a fűtőanyag energiájának optimális felhasználását. Az ADVANCE garantálja a fűtési rendszer változtatása (pl. kazáncsere vagy kandalló beépítése) esetén felmerülő költségek minimalizálását. Ez a kéményrendszer lehetővé teszi a tüzelési mód váltást, anélkül hogy a kéményt át kellene alakítani.

Schiedel Advance kéményrendszer

Rendszerjellemzők

Szerkezeti felépítés
A Schiedel ADVANCE kémény könnyűbeton köpenytéglából, bordás kerámiacsőből és ásványgyapot szigetelésből áll.

Köpenytégla
A köpenytégla könnyűbetonból készül. A Ø30 mm-es sarokfuratok a statikai megerősítést teszik lehetővé. Az elemek 33 cm magasságúak.

Kerámiacső
A bordás kerámiacsövek izosztatikus préseléssel készülnek, ennek köszönhetően már csekély falvastagság (6,5 mm-től) mellet is igen magas nyomásszilárdsággal bírnak és rendkívül tömörek. Ellenállók a szélsőséges hőmérsékletingadozás esetén is és az égés során keletkező agresszív anyagok hatásainak. A kerámiacsövek magassága: 133 cm, 66 cm, 33 cm. A kerámiacsövek W3G minősítéssel és CE jelzéssel kerülnek forgalomba.

Hőszigetelő lapok
A hőszigetelőlapon speciális bevágások találhatók, amelyek megkönnyítik a kerámiacsőhöz történő pontos illesztést. A tökéletes szigetelő tulajdonságoknak köszönhetően optimális kéményhuzat érhető el. A lapok 33 cm magasságúak.

Biztonságos konstrukció
A csövek ún. tokos rendszerű összekapcsolása biztosítja a precíz összeillesztést, a rendszer rendkívül biztonságos. Az 1,33 m hosszúságú csövek kevesebb összeillesztési helyet követelnek. A köpenytéglák sarkaiban található furatok a kémény plusz szerkezeti megerősítésére szolgálnak. A rendszeralkatrészek szakszerű összeépítésével biztosítható a komplett kémény problémamentes működése és stabilitása.

Gyors összeszerelés
Az 1,33 m hosszúságú profilozott kerámiacső lényegesen lerövidíti a kéményrendszer építési idejét.

Függetlenség és biztonság
A kerámiacső és az alkalmazott ásványgyapot-hőszigetelés eredményeként a kémény mind magas, mind alacsony hőmérsékletű füstgázok esetén probléma nélkül vezeti el a tüzelőberendezés égéstermékeit. Az ADVANCE kéményrendszer bármilyen tüzelőanyag és tüzelőberendezés használatára lehetőség ad.

A Schiedel ADVANCE nemcsak függetlenséget biztosít, hanem az otthonos és biztonságos lakókörnyezet kialakításához is hozzájárul. Akár később is lehetőséget ad arra, hogy kandallót vagy cserépkályhát kapcsoljanak hozzá.

Ajánlott tartalom