Új logisztikai központot épít a Budapest Airport a DHL-nek

DHL repülőgép hajó teherautó ember

Új, mintegy 13 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport. Az épületet a DHL Express használja majd.

A központ előkészítése már megkezdődött

A Budapest Airport az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, az 1-es terminál mellett felépülő központ előkészítése már megkezdődött. Szeptemberben adják át a területet a kivitelezőnek. A zöldmezős beruházás összértéke meghaladja a 25 millió eurót. A DHL Express új repülőtéri létesítménye mintegy 300 alkalmazott munkahelyéül szolgál a jövőben.  A magyar piacon 25 éve jelen lévő német áruszállító vállalat 20 éves bérleti szerződést kötött. A cég jelenleg két repülőgéppel repül Budapestre. Egy Airbus A300-600F köti össze Budapestet a cég Lipcsében található európai központjával, egy Boeing 737-es pedig a Magyarországra irányuló árut szállítja Brüsszelből.

A beruházás újabb fontos lépés

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a beruházás újabb fontos lépés a repülőtér és a bővülő magyar gazdaság számára is. Emellett a magyar-német együttműködés újabb “mintapéldája”, amely további növekedést és munkahelyteremtést generál Magyarországon. Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az új, teljesen automatizált csomagszortírozó rendszer és a megnövelt árufeldolgozó kapacitás lehetővé teszi, hogy hosszabb kiszolgálási időszak legyen. Így bővíteni tudják prémium szolgáltatásaik körét és lefedettségét.

MTI