Új posta épül Pilisvörösváron 133 millió forintból

Magyar Posta logó

Mintegy 133 millió forint összegű beruházással épül új posta Pilisvörösváron, a kétszintes, 522 négyzetméteres épület várhatóan az év végére lesz kész – tájékoztatta a kivitelező Jánosik és Társai Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint a kivitelezést meghívásos, tárgyalásos eljárás keretében nyerte el a társaság. Mint írták, az önkormányzattal való megállapodás alapján a Puskin utca 8. szám alatti ingatlanon további parkolókat alakítanak ki. Ezt úgy teszik, hogy az épületig és azon belül is akadálymentes legyen a közlekedés.

Pilisvörösváron kívül még egy új postát épít az idén

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a Pilisvörösváron kívül még egy új postát épít az idén. További hét épületnél jelentősebb, 125 ingatlan esetében részleges rekonstrukciót hajt végre. A Magyar Posta már meglévő, több mint 1200 akadálymentesített posta hét új helyszínnel bővül, több mint 23 millió forint értékben. A vállalat 2013 óta csaknem 500 millió forintot fordított akadálymentesítésre – írták.

A posta éves szinten átlagosan több mint egymilliárd forintot költ új épületek létrehozására, rekonstrukcióra, energia megtartó beruházásokra. A Jánosik és Társai Kft. építőipari jellegű árbevétele a cég tájékoztatása szerint tavaly csaknem ötödével, 3 milliárd 996 millió forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

MTI